neljapäev, 30. september 2010

30. September

Hello,

No ma ikka pean veel eelnevatest päevadest kirjutama. Ei taha neid oktoobrisse toppida ja päris mainimata ka jätta ei saa.
Säästan teid praegu nendest tööelamustest, neid niigi piisavalt siin, ja räägin parem oma eilsest linnaskäigust.
Niisiis seekord läksime Debiga hoopis Perthi, Midlandi. See on selline äärelinn vms, nagu viimsi äkki? Deb viis mu kohalikku kaubanduskeskusesse ja ütles, et kolme tunni pärast näeme.
Kolm tundi on pikk aeg, aga see kaubanduskeskus oli hiiglaslik! Alguses ma tegin mitu tiiru peale, et seal natukenegi orienteeruma hakata. Võib-olla pindalalt oli nagu rocca vms, aga poed olid kõvasti väiksemad ja täis topitud. Inimesi oli peaaegu sama palju nagu õllesummeril esimestel tundidel, ausalt! Sellist eestilikku rahulikku shopingut seal küll teha ei saa.
Igatahes lõpuks leidsin Telstra poe ja ostsin omale uue telefoni, et ikka rohkemates kohtades levi oleks. Seejärel oli vaja telfile kott otsida ja sööma minna. No kui need lõpuks tehtud olid, oli mul mingi tunnike veel aega. Käisin mõnes riiete poes ja no mine metsa, kui ilusaid asju siin ikka on. Rakse oli end tagasi hoida ja mitte shoppama hakata, mul poleks neid ju kuskile panna ja pealegi pean raha koguma praegu.
Nüüd ma vähemalt tean, kuhu kunagi shoppama minna. Oi kuidas tahaks juba! Tõsiselt palju ilusaid asju ja hinnad ka samad, mis eestis, kuigi siinsed palgad 3x suuremad.

Aitab linnaskäigust, mul on üks SUUR probleem ka, help me plz!

Kas ma ostan omale kohe peale Bolgartit auto? Kas ma kogun enne veel kuskil raha? Kas ma üldse ostan omale auto?

+ mugavus, koht kus asju hoida, saan reisida, saan paremaid töökohti (osad nõuavad auto olemasolu), alati võimalus liikuda, vabadus.
- odav auto - suur risk, kulukas, linnades pöörane parkimine + liiklus, auto võib iga kell ära laguneda - ka keset kõrbe.

Pm mingi mõte oli, et peale Bolgartit lähen Perthi. Naudin tsivilisatsiooni, kulutan enamuse oma rahast auto peale, ülejäänud säästan paari nädala kütuse, toidu ja elamise peale ning siis lähen kuskile farmi oma teise aasta viisa farmipäevi (ja raha) koguma.
Samas saaks kuskile farmi vast ilma autota ka. Oleksin seal lõksus nagu Bolgartis, aga saaksin hiljem natuke korralikuma auto osta.
Kolmandaks saaks tegelikult hakkama ka ilma autota. Reisida saab lennukite, busside, rongide ja teiste backbackeritega. See võib isegi odavamaks osutuda, aga siis pean oma seljakotti kogu aeg tassima ja erilist vabadust minna kuhu hing ihaldab, ikka poleks.

Kuigi te mulle nkn tavaliselt kommentaare ei kirjuta siis nüüd võiksite seda teha (A). Mida ma teen?

Kuna teile pildid meeldivad, aga mul Bolgartis millestki pilte teha nagu väga pole siis siin on teile lihtsalt üks väga asjalik kaart. Saate paremini aru, kui suured need auto ja kütusekulud võivad tulla..

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Küttekulud tulevad ikka korralikud kui tahad autoga kuskile teise linna kolida
Hispaaniast türki on pikk tee
aga nn Eesti suurusel maalapil seiklemiseks parim viis

Mirian ütles ...

Ma arvan ka, et jäta see automõte sinnasamma. Need kulud lähevad liiga suureks, siis lõppkokkuvõttes sa ei teeni mingit tulu. Oleks, et sa kellegagi kamba peale võtaksid, siis teine lugu, aga kui üks trippida tahad, siis ikka bussiga ja nii :)

Anonüümne ütles ...

Aga ega busside/rongide jms palju odavam pole.. Kütus pole vast kõige hullem, jubedam on see, kui auto peaks katki minema, siis maksa lolliks ennast.. Aga samas ma ei kujuta ettegi, et peaksin aasta aega oma kotti kogu aeg kaasas lohistama. Midagi osta ka ei saaks, kõik peavad seljakotti ära mahtuma, st mida vähem asju seda parem..
Türgist tahaks veel Norrasse ka jõuda ;D..
Autoga saaks vahepeatusi huvitavates kohtades teha..
Mul eesmärk pole Aussis rikkaks saada, aga no samas kurat päris miinustesse ei tahaks ju ka jääda..

Vero.

Sõber ütles ...

No kui raha pole probleem (St, saad osta korraliku auto ja bensu rahaga pole probleeme ka kunagi) siis osta. Kui mitte siis... Ära parem osta.
Veel sulle, muretse enda blogile follow nupp. Ma ei viitsi koguaeg käia siin vaatamas, oled kirjutanud v ei. Followiga elu kergem:)