pühapäev, 29. august 2010

28. August

Hommikul uimerdasime oma nurgas ja ei julgenud eilsete sündmuste tõttu väga välja ronida. Võtsime siiski julguse kokku ja ärkasime taas ellu. Mart sai Raunole ja Kaidole esmaspäevast töö. Mingis farmis viinamarjade lõikamine vms, mina ei tea. Igatahes siis nad ajasid seal neid asju, otsisid autot jne. Helistasid paari kohta ka, aga ei läinud õnneks.
Peale seda viis Mart meid turistituurile. Kõigepealt käisime kuskil rahvuspargis koaalasid vaatamas. Nägime oma esimesed kängurud ka ära!! Ma olin selle tripiga täitsa rahul, nägin lõpuks Aussi loodust ka. Olime siis seal natuke ja otsustasime sellele Nikile helistada, kes meile esimesel õhtul öömaja oli lubanud. Rääkisime temaga ja ta palus poole tunni pärast tagasi helistada. Selle ajaga jõudsime Kings Parki, mis asub põhimõtteliselt Perthi kesklinnas. Kuna oli juba üsna pime, siis oli sealt päris ilus vaade. Nautisime seda ja helistasime uuesti Nikile, kes andis meile oma aadressi. Mart oli nii tore ja sõidutas meid. Käisime poest läbi ja olimegi Niki uksetaga.
Esmamulje oli minu jaosk päris hirmutav. Terve aed oli kola täis, keegi koputamise peale ust ei avanud jne. Kui lõpuks sisse saime siis ega paremaks ei läinud. Absoluutselt kõik kohad olid kola täis ja no ausalt, alguses ehmatasin ära. Aga tegelikult nüüd juba harjunud ja päris lahedaid asju võib leida. Nik tegelebki vanade asjade korrastamise vist. Mingi hobi vms. Igatahes, saime omale toa ülemisel korrusel. Kõige ilusam tuba majas. Siin mingi hullult palju madratseid, tekke, patju jne, puhta luksus meie jaoks.
Mõne aja pärast tuli Niki girlfriend Nora koos koera Šhašaga. Otsustasime kõik koos hiinakasse sööma minna. Teepeal käisime veel alkopoest läbi, nad ostsid veine, šhampat ja õlle. Hiinakasse võeti suur osa sellest kaasa, mis meie jaoks oli päris üllatav, sest siin anti kohe meile klaasid jms, eestis oleks suure lärmiga välja visatud sellise asja peale. Aga pm siin pidi mõndades kohtades täiesti normaalne olema, ja mõndades võib ainult nt õlle kaasa võtta vms.
Sööki tellisid nad ikka hullult palju. Mingid riisid, veggie toidud, supid jne. Üle pika aja sai väga korralikult süüa ikka. Sõime seal mingi päris kaua, rääkisime juttu, või noh, nemad rääkisid. Mina ei suuda ikka seda inglise keelt rääkida, mingi jube kramp on. Ma loodan, et see läheb ruttu üle :D!
Peale sööki otsustasid nemad ka meile väikse tuuri linnas teha. Kõigepealt näitasid meile ookeani, mis asub siin nende majale hästi lähedal, seejärel läksime jõe äärde ja no see vaade oli lihtsalt super! Ümberringi olid igal pool linnatuled ja pm täiskuu, mis jõel peegeldusid. Seda on raske kirjeldada ja pilti mul ka pole, aga ausalt.. Selline igatsus ja kergelt halb tuju tuli peale, aga nojah..
Tiirutasime siis natuke veel ja lõpuks tulime koju ragbyt vaatama. Nad olid alguses nii vaimustuses, et oii väga important game jne. See oli siis Austraalia ja Aafrika vaheline ja pidi otsustama, kes kuskile meistrikatele saab vms. Üritasin unise peaga sellest mängust midagi aru saada, aga see ikka väga keeruline. Nora ütles, et tema ei saa siiani kõigest aru. Igatahes poolajal Nik juba norskas ja mõne aja pärast jäid Nora ja Kaido ka magama. Me Raunoga olime need, kes sellest mängust kõige vähem huvitusid, aga lõpuks naersime nende fännide üle.
Igatahes täna siis oli juttu veel sellest, et Nik lubas mu homme kuskile rannaäärsesse kohta kaasa võtta, kus pidavat vb tööd saama. Pm nagu ma aru sain, siis võin mõnda aega nende juures elada ja kui selle töö saan, rattaga seal käima hakata vms :D. Selles suhtes oleks see variant hea, et ma saaksin ikka linnas elada ja linnaeluga tutvuda. Aga see pole üldse kindel veel, homme selgub ja õnneks on mul tagavaraplaan ka olemas selle country bari näol.
Homme siis jätavad kutid maha mu. Kuskil 12 aeg tuleb Mart neile järgi ja kõik kolm lähevad Perthist minema. Mõnes mõttes päris hirmutav, pean nüüd kõikke üksi tegema, ei saagi neid minu eest inglise keelt rääkima panna. Pealegi ma juba veits harjunud ka nendega, veits kahju on ikka.
Ma kohe lõpetan, aga tahtsin seda ka öelda, et eestlased nüüd küll joodikrahvas pole! Te peaks austraalasi nägema, täiesti hullumeelne, nad vist ainult jooks.



3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

:D Lahe... loodetavasti saad nendeta hakkama! Ja kindlasti postita mis töö saad/said! Järgmine postitus siis inglise keeles!?

Jätka!
Pilte?

Anonüümne ütles ...

Ma teadsin et sa hakkad neid igatsema=)

Vero. ütles ...

Appi, pange oma nimed ka juurde palun :D!!!
Muidugi räägin tööst, kui midagi teada saan.
Inglise keeles küll kirjutama ei hakka, mu vanavanemad loevad ka seda, ja nad ei oska ju seda..
Pildid ÄKKI panen täna, sest nüüd normaalne nett ja vist vaba aega ka :).