esmaspäev, 19. detsember 2011

Maaelu aussi moodi.

 Tean, et ma alles kirjutasin teile, aga mis seal ikka! Lihtsalt pean teiega oma uusi tegemisi jagama!
Laupäeval sai jälle kohalikega pidu pandud, aga see selleks, räägin teile oma vabadest päevadest parem.

 Pühapäev möödus nagu üks tavaline vaba päev ikka. Vaatasin telekat, koristasin natuke, kokkasin mõnusa õhtusöögi ja õhtul läksin baari teistega tsillima.
 Baaris oli paar väga nõmedat klienti, keda boss otsustas "cut off" ehk siis enam mitte teenindada vms. Kliendid läksid selle peale täiesti pöördesse, hakkasid bossi ja ühte naist, kellega boss palju aega veedab, sõimama. Selle peale läks boss ka natuke pöördesse ja lõpuks toimus väljas paras kähmlus, politsei tuli kohale, üks laps baaris nuttis hirmust ja me vanema majakaaslasega pidime bossi naist tagasi hoidma, et see ka seal vihasena märatsema ei kukuks. Draama-draama!

 Täna, esmaspäeval tuli boss mulle oma suure veoautoga järgi ja võttis mu oma farmi. Seal sain ühe traktoriga sõita ja seda ise ka juhtida! Päris hirmus oli alguses aga samas mitte midagi keerulist, saaks hakkama küll! Lisaks traktorile sain kombainis paar tundi ringi sõita. Soovi korral oleksin seda ka juhtida saanud, aga seal peab ainult neid nuppe vajutama põhimõtteliselt niiet ma olin niisama kõrvalistujana ka väga rahul.
 Kombainiga kogusime selle vilja siis kokku, traktor tuli viljale järgi, viis selle suurde tünni, kust edasi boss oma veoautoga selle peale võttis ja viljahoidlasse viis. Viljahoidlas kaalutakse ja kõik ühte klassi kuuluv vili läheb edasi suurde tünni, kus seda siis hoitakse, rongidele pannakse ja edasi müüakse. Päris huvitav oli kogu see protsess läbi käia. Üldiselt ütlevad kõik kohalikud, et ah nii igav, aga minu jaoks oli väga huvitav ja silmaringi laiendav kogemus!





























6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sellel kombaiinil on mõnusalt suur heeder ikka! Mitu hektarit tunnis jõuab vilja korjata ? Eesti suurim kombain suudab 8hektarit. Ja kas seal on kombaiinid aasta ringiselt töös? Eestis on ainult kuuaega tööd kombaiinidel. :(

Taavi Nuum ütles ...

Kuidas WA-s viljasaak sel aastal on peale eelmise aasta t2ielikku p6uda ja ikaldust?

Vero. ütles ...

Oioi, nii detailsed kysimused nyyd. Ma nende hektarite kohta ei m2leta, see heeder vms on 12m. 12 tunnise t66p2eva jooksul korjavad 200 tonni jagu vilja. Aastaringselt ei ole, ainult see viljakoristus aeg, mis siin on kyll 2 kuu ringis. Samas kyllap on siin maad ja vilja mida korjata sedav6rd rohkem, et v2hemaga lihtsalt ei j6ua.
Viljasaak on t2itsa OK, aga nyyd vihmade t6ttu ei saanud nad yle n2dala t66d teha.

Vero. ütles ...

Kysisin t2na bossilt yle, ytles et tunnis umbes 10 ha ringis, aga ta arvas, et erinevus v6ib n2iteks selles olla, et siin saavad nad yhe hektari pealt 2-3 tonni vilja aga euroopas arvatavasti rohkem.

Anonüümne ütles ...

Tänud! :)

Murkarain ütles ...

Häid pühi fellow farmeritelt Vero! :)