teisipäev, 25. oktoober 2011

Jää hüvasti, Melbourne!

 Niisiis, ongi aeg edasi liikuda! Mõned teist on Facebookis mu uuendusi ehk märganud, aga räägin nüüd teistele ka oma plaanidest!
 Homme, kolmapäeval jätan Melbsiga hüvasti. Kell 11.50am läheb lennuk Sydneysse. Seal peatun nädala, saan oma Mildura perest mõnega kokku, naudin vaatamisväärsusi ja puhkust.
 Järgmisel kolmapäeval läheb lend Perthi, jah tagasi algusesse! Seal peatun kuni laupäevani. Saan oma teise Mildura pere osaga kokku, mõndade vanade semudega ehk ja puhkan natuke veel.
 Järgmisel laupäeval, 5. novembril läheb Perthist rong Cunderdinisse. See on mingisugune 600 elanikuga väikelinn outbackis, kus ma siis baaris tööle hakkan. Jah, nagu mu esimene töö siinmaal!
 Loodan, et kõik reisid lähevad hästi, uus töö saab tore olema ja uued seiklused veel paremad :).

 Tänane päev on möödunud pakkides. Hommikul pakkisin kõik oma kola kohvrisse ja suurde seljakotti. Neid käe järgi kaaludes oli hirm suur, et lennujaama 20kg saab ületatud. Jooksin siis lähimatesse hiina poodidesse, et kohvri kaal osta.
 Tagasi kodus selgus, et kohver kaalus 18kg ja seljakott 16kg. No tore-tore, 14kg üle!! Hakkasin ühe uuesti ja uuesti kotte pakkima ja iga kord läks hunnik mitte-nii-vajalikku tavaari välja. Lõpuks olin sunnitud isegi pastakate ja sokkide arvu vähendama.
 Ajaks, mil kotid kokku kaalusid 26kg oli juba nii palju asju välja lennanud, et mul tuli plaan seljakotist kola kohvrisse pressida. Mission accepted and completed! Tühi seljakott kaalus juba 4kg, sain kogukaaluks 22kg. Vahetasin veel mitte-nii-olulisi tavaari mõne juba välja visatud pudi-padi vastu ja lõpptulemuseks jäi 23kg kohvris + kaks käsipagast kokku u 10kg.
 Nüüd jääb üle vaid pöial pihus loota, et need ülekilod saab kuidagi mu reisikaaslasele, eesti poisile, pähe määritud. Ma tõesti ei arvanud, et mul nii palju kola on! Oleks mul vaid auto alles, ei mingit kilode lugemist!

 Mõned viimased muljed Melbsist ehk? Ilm on õudne! Olgugi, et kevad, ilm on külm, tuuline ja vihmane. Kesklinn on muidu päris kobe, palju suurem kui Perthi oma. Linna äärsed suburbid nii kenad pole, palju on selliseid odava välimusega poode-söögikohti. Küllap on see seotud sellega, et siin on ikka väga palju aasia ja india inimesi. Linnas ehk iga viies on austraallane/eurooplane. Ülejäänud kõik pilukad (sorry).
 Ahjaa, sattusin delfist mingit tallinna ühistranspordi venelastest rääkivat artiklit lugema. No endalgi tuli neid ebameeldivaid bussilugusi eesti aegadest meelde. Hakkasin mõtlema, kas siin on ka mingi osa inimestest nii märkimisväärselt ebaviisakas ja kuri? Nii hull vast pole, aga siin on rongides kurikuulsad india daamid ja härrad. Lõugavad, ei lase rasedaid/vanureid istuma, lägastavad jne.

 Tänaseks aitab! Hodike siis blogil silm peal, lähinädalatel on päris tihedaid postitusi oodata :). Ma loodan, et saan teiega ägedaid seiklusi jagada!



Lõpetuseks veel natuke viimaseid pilte Melbournest! Tõestamaks, et linn on ilus ja ilm kole!




2 kommentaari:

Murkarain ütles ...

Hei,

Sul aastake täis ja idast-läände teekond completed. Tänud hea lugemise eest, üritame edaspidi ka su tegemistel silma peal hoida. Täpsemalt oleme ise ka juba nädala pärast Perthi poole liikumas, seda suuresti tänu sinu blogile, mis meid julgustas. Olen algusest peale sinu postitusi jälginud ja need on olnud julgustavad ja elamusterohked. Tunneksin nagu neid inimesi ka ise juba..alates Bolgartist. :)
Olen erinevaid näpunäiteid ja infot iga nädala ja iga sinu postitusega kõrvale pannud ja loodetavasti suudan mina oma Austraalia reisi jooksul ka neid osttarbekalt kasutada. Tahtsin lihtsalt öelda, et oled vähemalt kahe inimese elu oma blogiga muuta suutnud. Suur tänu sulle selle kõige eest!
Kes teab, ehk põrkame Perthi suvistel tänavatel isegi kokku!

Parimat sulle sinna, kus iganes sa ka parasjagu juba poleks,
R.

Vero. ütles ...

Hei,

Tead, lugesin su kommentaari vähemalt kolm korda läbi ja siiani on see iga kord mind ühe uuesti naeratama pannud. Nii kena ja sooja postitust on lihtsalt mõnus lugeda.
Ma tõesti loodan, et teie Austraalia reis tuleb huvitav ja põnev. Ma sooviks kõike head, aga tead, ausaltöeldes ka need halvad kogemused ja ebaõnnestumised on tagantjärele väga huvitavad läbielamised :).
Ma vaatasin teie blogi ka, jõuate Perthi täpselt päev varem, kui ma sealt minema lähen, niiet ehk tõesti näeme, see Perth on ju nii väike, eriti kesklinn!

Mõnusat ja võimalikult murevaba lennureisi ja Aussi seiklust :)!

Vero.