teisipäev, 16. november 2010

Cape Le Grand

Nagu eile plaanitud saigi täna hommikul Cape Le Grandi rahvuspargi poole suund võetud. Kilomeetreid sinna näitas GPS ~50. Enne kohale jõudmist nägin teed ületamas päris suurt ussi, öäh!
Igatahes pargi sissepääsutasu oli 11 kohalikku, mis on siis ligikaudu 110eeku. Park ise on pindalalt päris suur ja koosneb siis mitmetest randadest, cämpingukohtadest ja bushwalk radadest.
Käisin ära mitmes rannas ja kui nüüd võrrelda neid eilse Ocean Drivega, siis minuarust olid eilsed ilusamad ja pealegi tasuta. Vesi oli muidugi sama helesinine ja liiv valge, aga vaated olid eile paremad.

Enne ära minekut otsustasin veel Frenchman Peaki ära vaadata. See on siis selline kõrge küngas keset rahvusparki. Kohale jõudes avastasin, et autoga üles ei saa ja tuleb ette võtta umbes 2 tunnine "hard walk". Egas midagi, vaevalt et see nüüd nii raske saab olla ju. Hakkasingi astuma, seltsilisteks 10000 kärbest.

Algus oli päris ilus ja ma ei saanud aru, miks see "hard" peaks olema. Natuke marssisin veel mööda siledat maad ja siis mõtlesin, et see peab mingi nali olema - edasine rada läks põhimõtteliselt 45 kraadise nurga all.


Soov alla anda oli vahepeal ikka päris suur, aga ego ei lubanud. Üles jõudes olin läbimärg ja kops täiesti koos. Istusin natuke kivi otsas ja mõtlesin, et milleks seda jama nüüd veel vaja oli. Vaade polnud ka nii ilus, kui lootnud olin. Aga noh, väga hea trenn!


Alla tulekut kartsin päris hullusti. Mõtlesin, et pean vist tagumiku peal liugu laskma. Tegelikult polnud asi üldse hirmus, sest vaatamata sellele, et kaldenurk päris suur oli, polnud absoluutselt libe. Siiski oli isegi laskumine kõva trenn ja lõpuks olid jalad nagu makaronid all.
Auto juures ootas mind veel väike üllatus-sisalik. Nii suurt polnudki veel siin näinud!



Igatahes peale seda turnimist võtsin kiiresti suuna bäkkeri poole. Seal sai siis end natuke korda tehtud ja linnapeale tuiama mindud.
Linn on ikka täielik pettumus. Seekord sattusin küll rohkem kesklinna vist, aga no tundub kuidagi väga igav koht. Kuidagi tuim ja elutu oli kõik. Paar töökuulutust leidsin ka akendelt-ustelt, aga siia mitmeks kuuks küll jääda ei tahaks.
Mõtlesin, et peab vist ikka country pubi või farmi töö kiiresti otsima. Country pub on küll juba läbi elatud kogemus, aga samas ma nii igatsen neid aussidega tsillimisi! Pubis saaks jälle uusi tutvusi aga peaks paar kuud ühes kohas passima. Farmikas oleks jällegi selles mõttes hea, et teeks paar nädalat kõva tööd ja saaks jälle edasi liikuda. Oh ma ei tea, tööd oleks tegelikult päris kiiresti vaja :D!
PS. Mõte on homme Esperancest minema põrutada, aga ma siiani pole otsustanud, mis suunas.

2 kommentaari:

Anette ütles ...

Esimene pilt täiega ilus!
Kenad tossud ;D

Unknown ütles ...

Tossud maksid 5 taala :D. Ehk siis 50.- (H):D