laupäev, 7. mai 2011

It's blog time!!!!!!

Hello, hello!!!

Kõigepealt tervitused kõigile Austraallastele, kes mu blogis google translatega nuhivad :)! How are you!?

  Nädalavahetuse veetsin teleka ees, mitte midagi tehes. Teisipäevast reedeni pidin taaskord töötama. Nüüd meil päris palju uusi bäkkereid (backpackers) tulnud. Me Heleniga (see tsikk, kellega koos elame) saime õnneks enamus ajast apelsine sorteerida, teised pidid neid kottidesse toppima, mis on sada korda hullem töö.
 Apelsine sorteerides ei pea absoluutselt tööst mõtlema. Põhimõtteliselt olen kogu aeg omas mullis, mõtlen omi asju ning "don't give a fuck" mis mu ümber toimub. Selles mõttes on see isegi parem kui baaritöö. Ei pea kogu aeg naeratama ja lollitama, isegi kui tuju täitsa null on.

 No mis siis veel? Nüüd eile, reedel sai meie hosteli uute bäkkeritega kerge lõkke- ja klubiõhtu korraldatud. Üsna tore oli, aga mitte midagi erilist. Eesti peod on ikka kõvasti korralikumad kui Austraalia omad.. Oi kuidas ma nüüd oma klubitsikke igatsen :(.

 No räägiks natuke oma hostelist ka siis. Või pigem selle omanikust, Vickyst. Põhimõtteliselt on tegu siis sellise a'la 40a naisega, kes oma vana maja bäkkeritele välja üürib ja neile tööd sebib. Vicky teeb eriliseks see, et terve Mildura linn teab temast. Põhimõtteliselt siis petab, valetab ja laaberdab. Skeem on umbes selline, et töökuulutuse peale jooksevad bäkkerid siia kokku (nagu ka mina). Saavadki tööle, töötavad paar tundi ja avastavad, et midagi on natuke imelikku. Näiteks räägivad kõik, et apelsine korjates on võimalik head raha teenida, aga nemad siin saavad heal juhul $11 tunnis (120eeki vms). Seejärel avastavad, et tegelikult saavad nad ühe apelsinikasti eest $22 (240eeki) asemel $40 (450eeki), aga Vicky võtab päris palju vahelt.
 Lisaks sellele küsib raha igasugu imelike asjade eest. Meil nüüd ühes majas pole pea nädal aega vett olnud, ja Vickyt absoluutselt ei huvita. Minul õnneks on vedanud, töötan laos ja tööasju ajan otse ülemusega, mitte läbi Vicky. Kuid kui tibi veevärki korda ei saa, kolin minagi kuskile paremasse kohta. Natuke nõme on hommikul mingi 5kraadise külmaga ööriietes teise majja vee järgi joosta.

 Ah, eks asju millest lobiseda oleks veel, aga raamatukogu pannakse kohe kinni. Üritasin nüüd nii blogida, et google translate mingit jaburust kokku ei paneks, ja mulle jälle tuhat jama kaela ei tõmbaks. Veits segane tuli, aga no eilne pidu venis varjaste hommikutundideni ning kella 9 ajal ärkasin külma tõttu juba üles. Mis te must saada tahate täna, haha?!

Kommentaare ei ole: