kolmapäev, 9. veebruar 2011

Tahaks asjalik olla!

Nii, jälle pole suutnud blogida, aiaiaii.

 Igatahes Monty's töötamisest on täiega kopp ees. Ütlesin neile, et lähen minema varsti ja nüüd nad võtsid uued töötajad ja kasutavad minu tunde nende treenimiseks. Thanks for that!

 Esmaspäeval käisin kõik põhilised tööagentuurid läbi, täitsin ankeete jne. Tahaks kuidagi kaevandustesse saada. Seal päris hea raha ja läheb teise aasta viisa alla kah. Aga sinna saamine on päris keeruline, eriti kui oled 19a ja kogemusteta.
 Ahjaa, siinkohal tuli meelde, et pidin viisapäevadest rääkima. Niisiis, mul praegu on ühe aasta working-holiday viisa, millega tohin siis kuni 6 kuud ühe tööandja juures töötada. Teise aasta viisa saamiseks peab töötama 88 päeva farminduses/kalanduses/kaevanduses/ehitusel PLUS see ei tohi olla linnapiirkonnas. Hmm, teise aasta viisa töö ei pea olema palgaline, aga mõnikord peab tsekkide/piletite jmsga tõestama, et tõesti töötasid seal sel perioodil.

 Mis siis veel, hmm. Täna oli kohalikus lehes baaritöö kuulutus ja mõtlesin, et huvi pärast võiksin helistada. Sain kohe vestlusele ja reedel on proovipäev. Eks näis kuidas läheb, bäkkerimuti Liz ütles, et sealne boss on natuke nupust nikastanud, tore teada!

 Muidu tahaks asjalik olla! Tahaks midagi uut õppida/teada saada/kogeda jne. Kuskile väga minna pole, lähim normaalne linn on 400km kaugusel. Sinna tahaks siis minna kui ilmad uuesti päikseliseks lähevad. Täna sai siiski käidud muuseumis ja taaskord super piti kaemas. Palju targemaks ei saanud, aga vähemalt midagigi!
 Kuna kaevandustesse tööle saamiseks nõutakse väga palju erinevaid kaarte, sertifikaate jms, siis hetkel mõtlengi, milliseid võiks teha. Väga palju raha ei julge sellesse investeerida, eriti kui kindlat töökohta hetkel enam pole. Homne masterplaan on ühte agentuuri minna ja uurida, millist kõige mõttekam teha on ja millal saab.

 Aga nüüd on aeg natuke teid harida :). Kõik faktid jms on muuseumist ja ma üritan siin neid eesti keelde tõlkida, päris keeruline, sorry.



Nagu isegi näete, on tegemist konnaga. Eripära peitub selles, et kui kõrbes janu peale tuli, sai seda konna puruks pigistades piisavalt vett. Selline teguviis päästis nii mõnegi inimese ja ka hobuse janust. Vot siis!




  • Kui kõik töödeldud kuld muuta 5 mikroni? (1/1000000m) jämeduseks traadiks, teeks see maakerale 7,2 miljonit ringi peale.
  • Kullaplaate kasutatakse kosmoselaevades radiatsiooni ja päikesekuumuse kaitseks. US Columbia kosmoselaeva tarvis kasutati üle 40,8kg kulda.
  • Kulda on taaskasutatud alates selle leidmisest. Seetõttu võib mõni kuldhammas või kee koosneda kullast, mis kunagi kuulus mõne suure tegelase väärtuslikku aardesse.


  





































Neid tekste pole isegi mina läbi lugenud veel. Nii asjalik ma siis olengi :)!

Kommentaare ei ole: