reede, 2. september 2011

Kevadised kohtumised ja poodlemised.

 Kevad on saabumas!

 Eile hommikul sain kutiga kokku. Tsillisime pargipingil, nautisime päikest, shoppasime natuke ja tsillisime veel.
Edasi läksin vanasse hostelisse, et oma itaallasest toakaaslasele "tsau" öelda, enne kui ta tagasi koju lendab. Käisime lõunatamas ja jutustasime niisama.

 Melbourne liiklus on täiesti hullumeelne! Kõigepealt pidin sõitma 30km, et kutiga kokku saada. Selleks kulus mul 50min! Kõige hullem on see, et umbes 10km oli kiirtee, ehk siis sain sõita 110-120km/h. Itaalia tsiki nägemiseks pidin uuesti 30km sõitma ja seekord oli kiirteed 16km, aga mul kulus tund! Mõned teed on ikka nii umbes, mis umbes. Ainult passi tühja autos ja tseki teisi juhte.
 Liiklusest veel nii palju, et Austraalias on tüüpiline, et kaks sõidurida sulanduvad äkitselt üheks. Lihtsalt kõrvalrada muutub järsku aina kitsamaks ja peagi oledki ninapidi teise rea autode vahel. Eestis sellist asja mina näiteks ei ole vist kohanud. Õnneks hoiatati mind selle kohapealt juba esimestel aussi päevadel.

 Täna magasin poole päevani oma suures-laias voodis. Kella 12 aeg ajasin end lõpuks üles ja läksin shoppama. Mu ostunimekirjas olid värvitud juustele mõeldud shampoon-palsam ja voodipesu, sest mu majaomanik avastas, et tal polegi ühtegi lisa mulle ja ma pidin magamiskotiga magama.
 Niisiis need eelnimetatud "must have" sain ostetud. AGA te ei kujuta ette, kui hea diili ma oma shampooni-palsamiga sain! Läksin siis korralikku juuksenänni poodi. Leidsin sealt ühed, mis muidu maksid eesti rahas mõlemad eraldi 250 eeki 300ml. Samas oli seal silt, et kogu see sari -50%. Ma mõtlesin, et ohoo, vapsee hea ju! Maksma hakates selgus, et kuna minu shampoon ja palsam olid viimased, sain ma nad hoopis 50 eeki tükk! Ehk siis 500eegu asemel maksin 100!! See isegi odavam kui kõik need tavalised poe omad siin. Uujeah!

 Ma olen aussis üle aasta olnud ja see teeninduskultuur on kuidagi nii normaalseks muutunud. Aga kuna ma tean, milline see eestis on, siis ei saa mainimata jätta, kui supersõbralikud ja abivalmid kõik müüjad siin on!
Kõik on nagu omad sõbrad. Kohe tulevad juurde ja hakkavad lobisema. Küsivad kas otsid midagi kindlat, kui ei otsi, ütlevad, et kui midagi on, "give me a shout" ehk siis hüüa/hõika vms. Kui kuskil rahus oma numbrit otsid, tulevad nad appi ja otsivad ise. See pole selline suruv suhtlemine, et jumala eest osta midagi! Nad on siiralt sõbralikud ja toredad. Maksmise ajal lobisevad niisama, küsivad näiteks, mis nädalavahetuse plaanid on. No igatahes, raske seletada, aga no mõnus teenindus!
Kodune ülesanne teile, mis
asi see eesti keeles on?

 Tagasi kodus kokkasin õhtusöögiks riisi chilliga + praadisin paprika ja bok choy (jumal seda teab, kuidas eesti keeles nimetatakse). Igatahes päris yamm oli.
 Hetkel olen taas üksi kodus. Kreemitasin, maskitasin ja sada muud tegevust. Nüüd vedelen oma laias voodis. Vot sellist elu niisama mööda aussi rännates ja hostelides elades ei saa!

 Tuligi taas üsna pikk ja sisutu postitus, hehe. Aga mul on lihtsalt niiii mõnus ning mugav olla praegu ja mulle ju meeldib kirjutada, nii rahustav kuidagi!






Minu suur tuba. Vahtisin niisama filme eile õhtul ja isegi ei mäleta, et pilti oleks teinud. Igatahes päris kena kodu on, eks :).










 Kodu ümbrus on ka ilus. Selline pisike järv mul kohe maja kõrval. Minu toa aknast avaneb sellele üsna OK vaade kah.






4 kommentaari:

anx ütles ...

See sinu imevigur võib olla Rooma salat eesti keeles:D Sarnaneb igatahes sellega:D

Taavi Nuum ütles ...

Aga muss?

Vero. ütles ...

Anx, kui ma teaks, mis on rooma salat, oskaks kommenteerida :D.. See mingi hiina köögivili muidu..
Taavi, muss on mainitud ju :).

Vero. ütles ...

Eiei, tsekkisin pilte ja pole päris see rooma asi. Annika võitis seekord, mingisugune paksoi kapsas (küll on originaalne eestipärane nimi bok choyle no :D).