kolmapäev, 7. märts 2012

Päevaplaan vol 7, the final!

Teisipäev, 6.03.2012

8.30 äratus, hommikusöök.
9.00-13.00 toatsill.
Vaatan telekat, kolan netis, vaatan veel telekat, otsustan väikese jõuharjutuste sessiooni teha ja tsillin veel natuke. Sellel nädalal on mu tuba hakanud okupeerima sipelgad. Terve kapiesine on neid täis nüüd ja ma sisustan oma aega nende otsas tallumisega. Üritan neid jälitada ja avastada, mida nad mu toast tahavad. Lõpuks leiangi voodi alt oma haigepäevade kurgupastilli. Viskan selle õue ja loodan, et sipelgad annavad rahu.
13.00-15.30 rand.
Kuigi ilm on päris palav, võtan viitsimise kokku ja kolin teiste tüdrukutega randa. Päevitame ja ujume. Kohtume saksa ja itaalia bäkkeritega, lobiseme nendega natuke ja tsillime niisama. Kui esimesi kordi rannavees vedelesime ja kõik üle kere sügelesime, tegime nalja, et äkki vees on kirbud. Täna sain teada, et kaldaääres, soojas vees ongi mingid elukad nimega meretäid vms. Vot sulle siis! Lisaks räägib üks tsikk, kuidas suurele krabile peale astus ükskord. Peale seda on iga samm vees väga hirmutav. Nagu haidest ja nendest limastest kõrvetavatest asjadest vähe oleks (ei tule eestikeelne nimi meelde, nagu millimallikad vms).
15.30-17.00 tsill.
Tuleme rannast ära, teised tüdrukud lähevad tööle, mul on vaba päev. Üks kohalik kutt messib ja kutsub baari. Lähen ja joongi oma tavalist mullivett laimiga. Räägime niisama rõdul juttu, kui järsku jalutab mööda üks eesti poiss, kellega Kalgoorlies aasta tagasi kohtusin. Imestame, kui väike Austraalia on ja lubame mingi päev veel kokku saada. Edasi plaanime selle kohaliku kutiga tema juurde mingit filmi vaatama minna.
17.00-20.00 filmiõhtu.
Peale baari lubabki kohalik kutt mind poole tunni pärast peale korjata ja enda juurde võtta. Tulebki mulle varsti järgi ja läheme tema poole. Vedeleme niisama, vaatame filmi nimega "Arthur" vms ja lobiseme veits. Natuke ebamugav on temaga seal kahekesi olla, aga samas on ta üks vähestest kuttidest siin, kes igale baaritsikile ligi ei aja ning on niisama hästi tore.
20.00-22.30 tagasi kodus.
Kutt viskab mind tagasi koju ja peab ise tööle minema. Ma lähen söön natuke õhtust ja otsustan täna mitte jooksma minna. Ilgelt vastikult niiske on õues jälle ja hommikusest trennist on lihased kanged. Peale sööki lähen oma tuppa ja plaanin niisama vedeleda, kuid saan kõne ühelt teiselt kohalikult kutilt, kes mind samuti baari kutsub. Lähen istun jälle seal, joon taas oma tavalist mullivett ja lobisen nüüd temaga. Samas olen ikka päris väsinud ja ronin varsti koju ära.
22.30-? õhtune tsill.
Vaba päev ongi lõppemas, aeg viimane nädala päevaplaan kirja panna ja jalad taeva poole visata. Kuigi ma hommikul kurgupastilli välja visates lootsin, et sipelgad annavad alla siis nüüd on nad kõik mu prügikasti kallal. Terve rada läheb ukse alt toa teise otsa prügikastini. Peab laiskuse kokku võtma ja selle ka välja vahetama. Ei saa mina nende pisikeste armeele kaotada!

Loodan, et teil polnud väga igav mu päevaplaane lugeda. Nagu näete, pole mu elu siin hullumeelselt pöörane. Tavaline tööinimese elu. Samas olen ma täiega rahul. Ilm on soe, töö on tsill, kohtan uusi inimesi pea iga päev, saan uusi sõpru ja naudin päikest. Ning hei, kuigi see nädalavahetus täiesti kainena ei möödunud, siis loodan, et nüüd nägite, et ega ma iga päev ei joo ja isegi kui paar koksi võtan, siis täis juua ikka ei viitsi. Pole ma mingi alkohoolik siin!
Baar aussi väikelinnas on natuke teistsuguse olemusega kui need baarid eesti linnades. Siin saavad kõik kohalikud peale tööd kokku, võtavad paar jooki ja naudivad seltskonda. Piljard, muusika, rõdutsill ja niisama uudiste vahetamine. Mida muud siin väikelinnas teha on? Õues sellise palavusega passida ei saa, jahedas baaris seevastu jääkülma jooki juua ja semudega olla on hea! (Loomulikult on erandeid ja mõnikord jäävad mõned väga purju ja muutuvad tüütuks, aga see on väike osa enamusest!!!!!)

Kuigi ma enam päevaplaane ei kirjuta, lubas see esimene kohalik kutt mu homme toateeninduse ja restoranitöö vahepeal kuskile megakenasse randa viia. Pidi väikse autosõidu kaugusel olema ja tõeliselt ilus. Eks näis! PS: kutt ise on ka hästi tore ju ^^ hehe..

Tänan tähelepanu eest!

teisipäev, 6. märts 2012

Päevaplaan vol 5-6.

Pühapäev, 4.03.2012

8.00 äratus, hommikusöök.
9.45-10.40 magamine
Kuna magama jäin eile alles 2 ajal, on uni ja väsimus ikka megasuur. Vedelen viimase minutini voodis ja üldse ei taha tööle minna. Veider on see, et nii raskeid ärkamisi mul muidu pole. Tavaliselt ärkan kella 7-8 ajal üles ja enam und pole.
11.00-16.15 töö.
Esimese asjana võtan taas ühe red bulli. Elu tuleb sisse ja aeg läheb üllatavalt kiirest. Väga tsill pühapäevane tööpäev. Üllatavalt vaikne pühapäeva lõuna kohta ja jääb aega niisama lobisemisekski.
16.30-17.30 rand.
Ilm on maha jahtunud ja tuleb tuju natuke rannas istuda. Võtan oma raamatu ja jalutangi ookeani äärde. Pikutan otse veepiiril, lõpetan raamatu lugemise ja mõnulen niisama. Parim viis nädala lõpetamiseks. Kuidagi mega lõõgastav.
17.30 laiskuseaeg.
Jalutan rannast tagasi, lähen pesema ja tagasi tuppa tulles avastan, et mul on vastamata kõne ühelt endiselt baaritsikilt. Helistan tagasi ja selgub, et nad on teise tsikiga üllatuskülastuse teinud. Luban natukese aja pärast baari poole liikuda, et nendega kokku saada.
18.30-20.00 BBQ & baar.
Läheme istume välisbaaris, kus pühapäeva õhtuti on suur gill. Räägime juttu, vahetame uudiseid ja sööme kõhud täis. Seejärel läheme vaatame, mis baaris toimub. Joome paar kokteili ka, aga kuidagi igavavõitu on.
20.00-22.00 tüdrukuteõhtu.
Räägitakse, et ühe kohaliku sünnipäeva tõttu saavad valitud inimesed peale baari sulgemist sisse hiilida ja meil on nö lock in, ehk siis mitteametlik tasuta alkoholi pidu baaris. Kuna baaris on igav, otsustame ühe tsikiga, et läheme istume minu toas ja tsillime kuni baar suletakse.
Joome ära mulle sünnipäeva puhul kingitud shampa ja lobiseme tähtsatest teemadest. Arutame euroopa ja austraalia erinevusi. Põhiteemaks on see, kuidas euroopas eeldatakse, et peale keskat tuleb ülikool, siis tuleb töö ja kui 25 oled, on normaalne, et sul on kindel poiss/tüdruksõber, paar aastat peale seda on lapsed ja oledki täiskasvanud vms.
Austraalias on see kuidagi vabam, teed mis tahad ja täiesti normaalne, kui 30 aastane elab üksi/sõpradega, vahetab töökohti kuidas tuju on, käib reisimas ja on eluga rahul. Ühesõnaga ellusuhtumine on palju vabam . 
22.30-4.00 lock in.
Lõpuks läheme tagasi välibaari. Managerid üritavad võõrastest klientidest lahti saada ja kõik nö VIP-id kogunevad välibaaris. Passime seal päris kaua, kuni lõpuks saame sisse minna. Baarileti taga on seekord kohalikud, baaridaamidel on sinna minek täna keelatud. Õhtu algab üsna rahulikult, aga kuna alko on tasuta, lähevad mõned päris hulluks. Mina suudan juua ainult ühe koksi ja peale seda otsustan limonaadi peale jääda. Tansitakse, lauldakse ja möllatakse päris kõvasti.
4.00-6.00 jõusaalitsill.
Kuna olukord läheb juba päris hulluks, otsustatakse keskkonda natuke rahulikumaks muuta ja kolime jõusaalimajja. Enam pole ruumi möllamiseks vaid õhkkond on rahulikum ja kõik istuvad. Mina istun väljas, kus mõned kutid juhendavad üksteist poksikoti peal, teised lobisevad niisama. Siseruumis käib ilge laulupidu, mingid vanad laulud, mille sõnadest mul pole õrna aimugi. Kui ma lõpuks korra sisse lähen, tuleb raadiost just adele "someone like you". Loomulikult teavad kõik selle sõnu ja õige laulupidu võib alata. Kõik röögivad täiest kõrist ja arvavad, et on super lauljad. Vähemalt on üsna lahe tunne!
6.00-7.00 magama.
Kuna väljas on nüüd lühharites natuke liiga külm olla ja väsimus on suur, otsustan ma enne toateenindust korra magama minna.

Esmaspäev. 5.03.2012

7.00 äratus, hommikusöök.
Kõht on tervest magamata ööst megatühi ja pugin nagu loom.
8.00-9.45 toateenindus.
Minu tiimikaaslaseks on seekord väga pohmas inglise tüdruk, kes iga natukese aja tagant ära kaob. Minu enesetunne on üsna okei, veepudel on küll näpus, aga muidu ei saa kurta. Õnneks pole palju tube vaja teha ja saame üsna ruttu lõpetatud.
10.30-5.30 magama.
Mingi aeg lõunal ärkan üles, käin poes süüa ostmas ja vaatan korra telekatki. Siiski jään uuesti magama ja üles saan alles õhtul.
5.30-6.30 laiskusetund.
Vedelen voodis, vaatan telekat.
6.30-8.30 toatsill.
Saan taas kõne sellelt endiselt baaritsikilt, tuleb minu tuppa, lobiseme natuke eilsest ööst ja vaatame telekat. Minul on kindel plaan jooksma minna aga luban temaga peale seda baari minna ja vaadata, mis seal toimub täna.
8.30-9.00 jooks.
Kuigi toast välja saamine on täna megaraske, läheb jooks ülimalt hästi. Jooksen pooliku ringi asemel terve. Tempo on kiire ja enesetunne aina parem.
9.00-23.30 tsill.
Peale jooksu hüppan ruttu pessu, peale seda joonistan kiirelt silmad pähe ja läheme selle tüdukuga baari. Eest leiame põhimõtteliselt ainult ühe grupi inimesi, milles enamus siin töötajad. Mina võtan joogiks mullivee sortsu laimisiirupiga. Ideaalne jook teiste lollitamiseks, sest keegi ei saa arugi, et tegelikult on mu jook alkoholivaba. Igatahes lobiseme natuke seal. Meie baaris töötab iga nädal uus skimpy (pesus baaridaam). Igatahes selle nädala skimpy oli ka baaris ja üks kuttidest küsis, et ah miks sul riided seljas on. Tsikk ütles, et ega ta praegu tööl ole ja küsis, miks kutil riided seljas on. Sellepeale kiskusid kaks kutti end paljaks ja hakkasid ringi tantsima. Üsna veider..
23.30 tsill, magama.
Lõpuks kisub baaris igavaks ja ma otsustan tuppa ära minna. Pidin korra veel pesemas käima, sest üks manageridest arvas, et ilgelt lahe on laimisiirupiga kõik täis pritsida. Igatahes õhtu lõppeb teleka vaatamise ja blogimisega. Olge toredad!

pühapäev, 4. märts 2012

Päevaplaan vol 3-4.

Reede, 2.03.2012

7.00 äratus.
Lõpuks aeg koju ronida, elu sisse peksta ja kiire hommikusöök süüa.
8.00-10.15 toateenindus.
Kuigi öö läbi magamata, läheb seekord koristamine üsna lihtsalt. Õues hea tuuline ilm, esimene kord ilma higistamata. Partneriks lahe tsikk ka, saab nalja.
10.30 laiskuseaeg.
Kiire pesu, paar peatükki raamatust ja lõpuks korralikult magama.
15.30 äratus.
Uni läks ära, aeg tuba koristada, pesu pesta ja veel lugeda.
17.00 õhtusöök.
17.30-22.00 restoranitöö.
Taaskord vaikne õhtu, enesetunne on okei ja aeg läheb taas kiiresti.
22.00-23.30 baaritsill.
Reede õhtuti on baaris päris lahe möll, otsustan korra pilgu peale visata. Loomulikult peavad kõik kliendid baaridaame suurteks semudeks ja kõik tahavad jooke välja teha. Võtan paar koksi ja mängin paar mängu piljardit aga väsimus on päris suur ja kaua passida ei viitsi.
23.30 tsill.
Loen veel paar peatükki raamatust ja lähen lõpuks magama.

Laupäev, 3.03.2012

8.00 äratus, hommikusöök.
Söögitoa tädil on vist halb tuju, kui me süüa üritame, kirub ta meile kõigest, mis on halvasti. Kui ta lõpuks minema läheb, ohkame meie, et tädike rikub meie rahulikku hommikut.
9.00 tsillimisaeg.
Tööni on veel paar tundi aega, otsustan veel raamatut lugeda (no päris huvitav on!!). Samas olen nii väsinud, et jään varsti magama.
10.20 äratus.
Peale mitut korda äratuskella edasi lükkamist on nüüd aeg voodist välja ronida ja tööks sättida. Ilge tahtmine oleks minemata jätta, aga no pole enam koolis ja popitamine pole varjant.
11.00-24.30 baaritöö.
Kõige hullem on see, et me kunagi ei tea, mis kell me töö lõpetame. Aeg läheb alguses aeglaselt, siis on käes pärastlõuna ja kõht läheb väga tühjaks. Peale õhtusööki tuleb laiskus, tahaks niisama vedeleda. Joon paar red bulli ja energia tuleb tagasi. Üldkokkuvõttes läheb aeg siiski normaalses tempos, baaris elu käib, muusika on hea. Mina mässan ringi, tantsin-laulan ja valan jooke. Õhtu lõpus on käed-jalad alkoholist kleepekad, tallad villis ja ilgelt kopp ees, aga tänase päeva eest on pangakontol palga ja jootraha näol 4984 eeki juures. Tasub ära! Pikad päevad on päris rasked aga töö ise on ju lõbus!
24.30-? tsill.
Aeg kiiresti alko maha pesta, blogi kirjutada, raamatut lugeda ja oodata, et red bull verest kaoks ja saaks magama jääda. Homme arvatavasti teine pikk päev.. Elan esmaspäeva, vaba päeva, nimel hetkel!

reede, 2. märts 2012

Päevaplaan vol 2.

Neljapäev, 1.03.2012

7.20 äratus.
Kuigi magama läksin kella 1 aeg, on kuue ajal silmad lahti ja enam und ei tule. Lõpuks otsustan voodist välja ronida ja hommikust süüa. Kõht on küll tühi aga sellest munapudrust on nii siiber, et ei suuda süüa lihtsalt. Lobisen natuke teiste tüdrukutega, kes ka kõik samal ajal söögitoas on, ning lähen tagasi oma tuppa.
8.00 tagasi magama.
Kõht enam ei korise ja idee end natukeseks linade vahele mässida tundub päris hea.
10.30 raamatuaeg.
Sukeldun korra taas raamatusse.
11.00-12.30 basseinitsill.
Juba eile sai ühe inglise tsikiga kokku lepitud, et täna läheme basseini äärde päikest võtma. Loomulikult on täna üks pilvisemaid ja tuulisemaid päevi minu siin veedetud aja jooksul. Siiski istume jalgupidi vees basseiniääres ja arutame kohalikku klatši. Kuigi päikest väga pole, saan nina, põsed ja õlad roosaks.
12.30 sättimisaeg.
Enne tööd vaja veel ruttu pesemas käia, lõunat süüa, natuke veel raamatut lugeda, silmad pähe joonistada ja riided vahetada. Ilgelt laisk tunne on ja hea meelega ei läheks tööle täna.
14.00-21.00 baaritöö.
Esimesed tunnid venivad meeletult, edasi on baaris päris palju rahvast ja aeg hakkab kiiremini minema. Täna on hästi palju lahedaid noori, kellega tahaks ilgelt teisel pool baariletti olla ja sotsialiseeruda, aga töö vajab tegemist. Lõpuks peale õhtusööki hakkab baaris rahulikumaks minema ja kell 21.00 lubab manager mu minema.
21.00-24.00 baaritsill.
Baarist kaugele ei jõua minnagi kui juba kõik endaga ühinema kutsuvad. Kohe topitakse joogid näppu ja kauaoodatud rahulik baaritsill võib alata. Enamus ajast veedan ühe väikse kohalike grupiga, kellest ühel on täna sünnipäev. Päris rahulik õhtu.
24.00-05.00 basseinipidu.
Baar suletakse ja kuigi mul on plaan koju magama minna, suudavad kohalikud mind veenda nendega basseini hüpata. Jalutame Dampieri teise otsa, vedeleme nii kaua basseinis kuni varbad ja näpud täiesti kortsus on. Vees on üsna soe, aga välja tulles hakkab ikka päris külm.
05.00 uneaeg.
Aeg lõpuks magama minna ja äratus kella seitsmeks sättida. Telefoni väide, et "1 hour and 54minutes till alarm" eriti õnnelikuks ei tee.

neljapäev, 1. märts 2012

Päevaplaan.

 Taaskord olen päris pika vahe blogimisele jätnud. No kui ühes kohas töötad ei oska lihtsalt mitte midagi huvitavat kirja panna. Elu on üsna rutiinne, mis ei tähenda, et igav ja mõttetu oleks muide.

 Vahepeal oli mul siis 21. sünnipäev. Kui Eestis on 18 see mega suur päev siis Austraalias on 21. Ning kui te ütlete, et eestlased on joodikrahvas siis mina ütlen, et austraallased on hullemad. Mitte kunagi eestis ei tundnud mina survet alkoholi juua. Siin austraalias on vahel tahtmine end tuppa lukustada ja teki alla peitu pugeda, et mitte keegi sind üles ei leiaks ja jalgupidi baari ei tiriks.

 Töö läheb nagu ikka. Üks nädal töötasin ainult 25-30 tundi ja pidin igavusse ära surema, samas järgmine nädal töötasin üle 60 tunni ja sellest 40 reede-pühapäev, mil pidin kogu aeg red bulli mõju all olema.
 Baaritöö tundub idee poolest imelihtne eksole? Segad lihtsaid kokse ja valad õlle, titekas. Aga austraalias vähemalt, peab sul baaris kogu aeg naeratus näol olema. Kui hetkeks tõsine oled või üritad millelegi keskenduda, lähevad kliendid kohe paanikasse, et miks sul paha tuju on. 12 tunnisel tööpäeval saame me tavaliselt 15min pausi ja oi kuidas mitte naeratamine ja vaikus siis kuld on.
 Ärge nüüd muidugi arvake, et hullult negatiivne on, see naeratamine pole üldse raske, kui baaris palju lahedaid inimesi on. Just eile arutasime ühe tüdrukuga kuidas baaris tööl olles saab sama palju nalja, kui baaris niisama juues. Lisaks säästame tervist ja saame veel palka ka. Mida veel tahta, eksole!

 Kuna ma siin austraalias ikka väga palju kilosid kogunud, olen ma üritanud ikka igal võimalusel õhtuti jooksmas käia. Üks õhtu oma tavalist ringi tehes ootas mind keset teed kolm känguru. Kaks tükki hüppasid kohe peitu aga üks jäi paigale ja ma sain talle päris lähedale. Vahtisime üksteist nagu näeksime tulnukat. Üritasin pilti ka teha, aga pimedas telefoniga ikka ei saa.
 Kuigi meil on väljas 30 kraadi sooja olen ma end taas külmetanud (kui küsite kuidas, siis AC [air-con e. õhu konditsioneer]). Nina kinni, kurk valus, köha ja eile oli väga uimane olla. Õnneks oli vaba päev ja sain terve päeva voodis vedeleda ja erinevaid ravimeid sisse õgida. Täna on natuke parem olla juba. Loodetavasti ei teki sellest jälle paarikuust köha nagu eelmisel aastal, seda pole küll vaja!
 Eile sai lubatud blogisse oma päevaplaan kirja panna. Sellest tuli mõte terve nädala plaan teha. Midagi huvitavat ja informatiivset teil oodata pole, aga keda huvitab, saab loodetavasti hea ettekujutuse mu hetkeelust :).

Kolmapäev, 29.02.2012   

7.20 äratus, hommikused toimetused, hommikusöök.
Hommikusöögiks on mul tavaliselt munapuder, riivitud porgandid või hommikukrõbinad jogurtiga.
8.00 hotellitubade koristamine.
See on siin kõige tüütum töö-ülesanne, eriti kui väljas väga palav on. Meil on 3 hotelli-motelli tubade blokki, kokku 64 või 65 tuba. Ühte blokki koristab tavaliselt kahe tüdrukune tiim. Teeme voodeid, pühime tolmu ja kõike muud sellist. Täna olin mina üksi ja pidin ainult vanu voodilinu ära võtma. Tunnike tööd ja valmis, lihtne päev.
9.30 laiskusetunnid.
Olenevalt, mis kell tagasi tööle vaja minna, lähen ma tavaliselt kas tagasi magama või telekat vaatama. Täna vedelen voodis, vaatan telekat ja näksin shokolaadi, mille keegi oli hotelli maha jätnud. (Ja alustan selle blogi kirjutamist.)
11.30 - 14.30 linnaskäik.
Korra nädala-kahe jooksul üritame teiste tsikkidega ikka 30km kaugusel olevas linnas, Karrathas käia. Täna käin seal esimese asjana pangas ja postkontoris asju ajamas, et eestist oma internetipanga koodid kätte saada, millega saan siis vajadusel interneti kaudu ülikoolidesse kandideerida suvel. Edasi kolan veel natuke poodides ja ostan 2 odavat raamatut.
14.30 lõunasöök.
Õues on megapalav, mul tervis pole veel päris hea ja Karrathas käik väsitas väga ära. Tomati-juustu-riivporgandi võileib lõunaks ja aeg natukeseks pikali visata.
15.00 vaba aeg.
Olemine on kehv, sukeldun natukeseks uude raamatusse aga peagi lasen silma looja.
17.00 äratus.
Sätin end tööks valmis ja on aeg õhtust sööma minna. Samas isu ei ole ja otsustan hoopis natuke hispaania keelega tegeleda. Väga palju aega selleks ei jää. Kui töö alguseni on alla 10 minuti, astun siiski söögitoast läbi ja avastan, et täna on natuke erinev toit. Otsustan siiski paar suutäit riisi süüa. Igal teisel päeval oleksin sillas, aga täna lihtsalt ei lähe alla.
18.00-22.00 restoranitöö.
Lisaks baarile on meil õhtuti avatud restoran. Idee poolest väga fancy aga noh jah, eriti ei õnnestu. Täna on restoranis väga vaikne õhtu, üks minu rahulikemaid vahetusi seal. Aeg läheb õnneks päris kiiresti ja kuigi vahepeal kaob hääl täiesti ära, on täitsa okei olla. Tänane restorani töökaaslane on üks lahedatest tüdrukutest niiet nalja saab ka. Chill õhkkond.
22.00 vabadus.
Lõpuks võib päeva lõppenuks lugeda. Plaan oli jooksma minna, aga ilm on ikka täielik saun täna ja enesetunne pole ka kiita. Käin korra baaris sotsialiseerumas, aga see on päris tühi ja mul pole mingit tahtmist jooma hakata.
Lõpetan tänase blogi, ajan veel viimased pangaasjad internetis korda ja seejärel sukeldun uuesti raamatusse. Homne hommik on mul vaba niiet saan lõpuks kaua magada! Atsihh!